woensdag 16 mei 2012

Noteer 27 mei in uw agenda!



WAT : Vlijtige Familiedag met tal van Web- en Workshops. 
WANNEER : Op zondag 27 mei van 10 tot 18u.
WAAR : In Het Depot, Kapucijnenvoer 47, 3000 Leuven (tegenover Kruidtuin).

> Toonmoment TEXTIELLAB

> Deelnemende webshops:

www.o-ma-biche.com: Ô-zo-vrolijke webshop met hippe, creatieve en feestelijke spulletjes en geschenkjes voor kids.

www.bambiblauw.be : Gezellige webshop met stoffen, lintjes, knopen, patronen voor creatieve mensen die houden van een vleugje retro…

http://shop.catherinejanssens.be/: Catherine's online wolwinkeltje met natuurlijke breiwol, brei-accessoires en workshops

www.lieveschoeters.be: De collectie van Lieve Schoeters bestaat uit stijlvolle, unieke ontwerpen voor vrouwen met een jong karakter. Hippe, maar toch tijdloze kleding in mooie en duurzame materialen, zoals zijde, wol, linnen en katoen.

www.o-lief.be: O-lief een webwinkel met retrokledij voor hippe dametjes en stoere heertjes, leuke hebbedingen, ook voor grote mensen.

www.dolliedot.be: kleurrijke webshop voor wie houdt van retro accessoires, hebbedingetjes in de mooiste kleuren en vormen, en supermooie lampenkapjes.

www.fannyenlaura.be: Ben je op zoek naar een uniek geboortekaartje voor je toekomstige kleine spruit? of een vrolijke knuffel? Een orginele illustratie misschien? Kijk gerust even rond. Er is hier voor ieder wat wils.

Onar Originals: ontwerpt illustraties, prentkaarten, juwelen & andere hebbedingen die het leven vrolijker willen kleuren...met een knipoog!

www.deliecious.be: Handmade jewelry and accessories uit Leuven

> en verder...

BOHEMIAN Interior: advies - styling - retro decoraties.
Bohemian Interior streeft er naar om met creativiteit en passie van jouw huis een eigen thuis te maken. Brigitte Goyens geeft met plezier advies en brengt wat retro decoraties mee.

> Workshops voor iedereen

TEXTIELLAB gaat experimenteren met ... hoe kan het ook anders... textiel!

www.titatovertaart.be: mmmm... cupcakes! eerst versieren, dan lekker smullen!

Flugzeug : experimenteel recyclage atelier voor volwassenen met Lien Tallon.

Krimage : drukken op textiel met o.a. sjablonen. Breng gerust iets in katoen mee waar net die enen opdruk aan ontbreekt. Karim zal de tieners begeleiden.

www.creaboerderij.be : Eva Demaret gaat aan de slag met recup.- en natuurlijke materialen.

www.misjoef.be geeft een workshop haken voor volwassenen met alle soorten garens.

www.stoffenmadammen.be: workshop naaien ism Krimage

Organiserend team:
Ô-ma-biche & TEXTIELLAB


maandag 14 mei 2012

Jaja... Eindelijk!


Jaja, je hebt gelijk, … je hebt nog niet veel gehoord van Groep C. Maar het is niet omdat we niet zo ijverig bloggen, dat we niet ijverig naaien!
Het was weer een leuke, creatieve avond gisterenavond (7 mei). Zo eentje waar je op voorhand naar uitkijkt en die veel te snel weer voorbij is!  Er werd getekend en geknipt, geplakt (wondertape!), gestikt en gepimpt, veel overlegd, nog meer  gesnoept (er was meer beschikbaar dan we met z’n allen op kregen – wilt wat zeggen, hé), gejammerd (“neen hé,  onderdraad op!”) en heel af en toe (hoop ik) ook weer eens iets los gehaald.
Vooral de rokjes zijn nu erg in bij ons. Inspiratie genoeg met het boek van Mme Zsazsa: A-lijn met paspel, zonder paspel, klokrokje meisjes … Er zijn er zelfs die erin geslaagd zijn om een retrokleedje zelf te maken ( wauw, daar droom ik nu alleen nog maar van!)
 Omdat ik al één rokje à la zsazsa af had (was een oefenwerkje met een stofje van 3 euro en een voering van een afgedankt onderlaken – maar het had succes) werd ik prompt tot ervaren naaister gebombardeerd. Heel erg overroepen,  maar wat een boost voor mijn ego!
Ik ga het hierbij laten. De kids slapen (hopelijk heel vast) en  ik wil nu nog een uurtje of twee achter mijn stikmachine kruipen -  ik kan immers nog wel een paar rokjes gebruiken …!